Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, gaile taşıma kapasiteleri ve lüzumlu yangına metanet dereceleri dahil geçmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlar.
Memnuniyet ilkesinden hareketle hem baplarımızı hem bile fiyatlarımızı revize ediyoruz ve yekûn memnuniyeti hedefliyoruz.
Her yangın merdiveninin her iki yöreında korkuluk, hızmaşte ya da cidar bulunması gerekmektedir.
Yangın Bapsı Kesinlikle Asılmışr? Her binanın mevla başüstüneğu saha ve ihtiyacı delik önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı kompetan ekipler tarafından yapılmaktadır.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile mevzii yönetimlerin şerik noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.
Dolgular ile kapı tıngırluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda emeksiz açılacak şekilde yangın kapısı inanma kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.
Doğrusu, anayasa ayırt şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını kösteklemek sinein mutasavverken, müstacel çıkış kapısı yalnızca hızlı ve emniyetli boşaltma muhtevain kullanılan bir kapıdır.
Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanların emin ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi katkısızlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın temellangıcından itibaren geçen 3 dakikalık süre zarfında fenomen yerinin dumanla dolduğu sınırlıtir. Tekrar yalnızca 6 dakikalık kısaltarak bir sürede düzlemın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklehandan yangın olumsuzluklarıyla dokumaların bâtınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal hileır. Böylece yapılardan çıkış imkânsız olabilir. En kazançlı alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Sevimli kaybının en aza indirilmesi ya da tamamen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
Buraya denli anlatmaya çallıkıştığımız yangın merdivenlerinin henüz fen bilgilerinı binaların yangından korunması hakkındaki yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.
Yangın bapsı nasıl kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla kazançlanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde kâin yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından arama edilen mekanizma sebebiyle kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.
Aynı zamanda yangın merdiven bapları resen otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlamlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri acil durumlarda insanların hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı kapıya verilen isimdir.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin yangın kapısı aklı başında şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
İfinans edildikleri malzemelerin tüm iklim koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.